Het dorpse gevoel van Schuytgraaf

De woningen in Wilgenvliet zijn onderdeel van de jonge wijk Schuytgraaf, ten zuiwesten van Arnhem. Deze nieuwbouwwijk heeft al een rijke historie. De vele archeologische vondsten die in het gebied zijn gedaan, wijzen erop dat dit ook lang geleden een populaire plek was om te wonen. Er zijn vondsten gedaan die stammen uit de Midden en Late Ijzertijd, de Romeinse tijd en de vroege Middeleeuwen. Veel van deze schatten blijven goed bewaard in een gebied dat Vindplaats 10 wordt genoemd. Dit archeologisch veld is een rijksmomunent en mag niet bebouwd worden.

Naast de rijke historie van Schuytgraaf, is het een nieuwbouwwijk die rijk is aan voorzieningen. De wijk heeft een eigen winkelcentrum sinds 2017, je woont maar 8 kilometer van centrum Arnhem en je hebt vlakbij huis prachtige natuurgebieden.

Buiten voor tweevoeters en viervoeters

Wat is er nou heerlijker dan een fikse wandeling door de prachtige natuur? Vanuit jouw woning in Wilgenvliet heb je het voor het kiezen. Nationaal park Veluwezoom, De hoge Veluwe, het Deelerwoud of Park de Steenen Kamer met restanten van een oude Romeinse vestiging bijvoorbeeld. Arnhem is sowieso uitblinker in aantal parken, met 23 grote en kleine parken om uit te kiezen is het met recht een groene stad te noemen! Maar in Wilgenvliet woon je ook vlakbij de Nederrijn. Ga eens met Safarischip De Blauwe Bever op pad en bekijk de Nederrijn vanaf dit stoere schip. Zo ontdek je dit mooie stuk natuur met een gids en leer je meer over de geschiedenis en de natuur.

Bereikbaarheid en vervoer

In Wilgenvliet woon je goed bereikbaar. Met de auto kom je via N837 en de A50 naar de A12 en A15. Zo reis je eenvoudig naar Apeldoorn en Nijmegen. Met het openbaar vervoer heb je diverse mogelijkheden. Op vijf minuten van Wilgenvliet tref je NS treinstation Arnhem Zuid. Hier stap je op de trein naar onder meer Dordrecht, Arnhem Centraal, Nijmegen en 's-Hertogenbosch. Vanuit Arnhem centraal reis je vervolgens verder naar de grotere steden van Nederland. Vanaf het treinstation vertrekken ook meerdere bussen met bestemmingen in de directe omgeving. Houd je van de frisse buitenlucht en wat gezonde beweging? Op de fiets kom je al een heel eind. Veel voorzieningen bevinden zich in je eigen wijk, maar ook Arnhem centraal is met 8 kilometer goed te doen.

Voorzieningen

Schuytgraaf heeft veel eigen voorzieningen. Er is een ruim aanbod aan basisscholen in Schuytgraaf, voor het voorgezet en hoger onderwijs kun je in Arnhem terecht. In het centrum van de wijk komt een gezondheidscentrum met onder andere een apotheek en huisartsen. De meeste dagelijkse voorzieningen zijn met 5 minuten fietsen te bereiken vanuit jouw woning in Wilgenvliet. Schuytgraaf is nog niet uitontwikkeld. Daarom is er een gids gemaakt waar je alle voorzieningen op het gebied van sport, eten & drinken en winkels kunt bekijken. Onmisbaar voor jou als toekomstige bewoner!

Naar de Schuytgraaf gids!