Algemeen
Wat zijn de huurprijzen?

De huurprijzen zijn nog niet bekend. Wil je een update ontvangen zodra de prijzen gepubliceerd zijn op de website? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief.

Kan ik huurtoeslag ontvangen?

De woningen in Wilgenvliet worden verhuurd in de vrije sector. Daarom is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

Wanneer worden de woningen opgeleverd?

De oplevering is gepland op 27 november 2020.

Ik wil een woning huren, wat moet ik doen?

De inschrijving is nog niet gestart. Schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de start verhuur. Je ontvangt dan ook informatie over het online inschrijfproces en de vervolgstappen die je kunt verwachten. Daarnaast zullen we informatie over het inschrijven op de website publiceren zodra de inschrijving van start is gegaan.

Kan ik de woningen bezichtigen?

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de woningen er uit komen te zien! Wegens veiligheidsrichtlijnen op de bouw is het niet mogelijk om de woningen zomaar te bezichtigen. Je kunt via de woningzoeker de plattegrond downloaden van de woning van jouw voorkeur, zodat je een goed beeld krijgt van de indeling en het formaat.

Mocht er een kijkmogelijkheid georganiseerd worden op de bouw of een modelwoning, word je daarvan op de hoogte gebracht via onze nieuwsbrief. Zorg er dus voor dat je die ontvangt! Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief.

Wat is de invloed van de maatregelen omtrent Corona op de bouw?

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Toetsing en inkomen
Aan welke criteria moet ik voldoen?

Om in aanmerking te komen voor een appartement is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Als huurder moet je zelf aan deze richtlijnen voldoen, garantstelling van derden is niet mogelijk. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Zodra de verhuur start, kun je het online inschrijfproces starten. Hier wordt gevraagd om gegevens over je inkomen in te vullen. Aan de hand van de documenten die worden opgevraagd, wordt vervolgens gecontroleerd of je aan de inkomenseis voldoet.

 

Wat zijn de inkomensrichtlijnen om te huren?

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

  • Minimaal bruto maandinkomen van 4 x de maandhuurprijs;
  • Gepensioneerden: minimaal bruto maandinkomen van 3,5 x de huurprijs per maand;
  • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige jaarinkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Kan ik als ondernemer een woning huren?

Als ondernemer kun je een woning huren als je minimaal 2 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant of administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen. Het gemiddelde van de netto winst uit de bedrijfsvoering over meerdere jaren wordt als bruto inkomen gehanteerd.

Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Kan ik als uitzendkracht een woning huren?

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Telt een uitkering mee als inkomen en (hoe) wordt deze meegenomen in de berekening?

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Telt studiefinanciering mee als inkomen?

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Mogen ouders of derden garant staan als er niet kan worden voldaan aan de inkomensrichtlijnen?

Wegens de extra risico’s die een garantstelling met zich meebrengt, is het helaas niet mogelijk om ouders of derden garant te laten staan. Het is van belang dat de huurders zelfstandig de huur kunnen betalen en aan de inkomensrichtlijnen voldoen.

Inschrijven
Waar kan ik het inschrijfformulier vinden? En waar kan ik mijn documenten uploaden?

Bovenaan de pagina vind je een button met ‘direct inschrijven’. Door hierop te klikken start je met je online inschrijving. Je kunt vervolgens een account aanmaken voor ‘mijn omgeving’; een online dossier waarin je veilig jouw gegevens en documenten kunt aanleveren.

Welke documenten moet ik uploaden?

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. Tijdens het inschrijfproces krijg je hier meer uitleg over en zie je in jouw persoonlijk dossier welke documenten er worden gevraagd. Voordat de verhuur van start gaat, kun je via deze website ook een documentenchecklist downloaden.

 

Moet ik inschrijf- of bemiddelingskosten betalen?

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor het ondertekenen van de huurovereenkomst dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt via internetbankieren. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent, in loondienst voor bepaalde tijd bent, je niet volledig aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen of in het geval van afwijkende situaties.

Hoe worden de woningen toegewezen?

Zodra de verhuur van start gaat, krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Tijdens de inschrijving worden persoonsgegevens, informatie over je inkomen en eventuele vaste maandlasten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen kunt voldoen. Ter ondersteuning van de ingevulde informatie, upload je de gevraagde documenten in je dossier. Deze documenten tonen aan dat de door jou ingevulde informatie klopt.

Geschikte kandidaten worden vervolgens gematcht met de beschikbare woningen. Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens en je voorkeurswoningen. Indien er meerdere geschikte kandidaten voor één woning zijn, wordt er een digitale loting ingezet om de voorlopige toewijzing te bepalen.

Huren & voorwaarden
Wie mag een woning huren en bewonen?

Je kunt alleen een woning huren wanneer je er zelf gaat wonen en na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Arnhem. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van de eengezinswoning.

Wat is de minimale huurtermijn?

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Kan ik een woning delen met een vriend/collega?

Helaas is het niet toegestaan om een woning in Wilgenvliet met een vriend of collega te bewonen. Het is alleen mogelijk om als alleenstaande, samenwonende of met je gezin een woning te huren.

Is het toegestaan om huisdieren te houden?

Je neemt natuurlijk graag je harige vriendje of goudvis mee naar je nieuwe huis. Mits dit geen overlast veroorzaakt voor andere bewoners, is dit toegestaan. Zorg er dus voor dat je huisdier niet overmatig blaft of miauwt, ontsnapt uit de woning (of tuin) en geen schade aan de woning toebrengt.

Is het schilderen van de wanden toegestaan?

Je mag de binnenkant van de woning naar jouw eigen smaak inrichten en decoreren. Dus je mag wanden schilderen of (opnieuw) behangen.  Houd er wel rekening mee dat wanneer je ooit besluit de woning te verlaten, je deze in het oorspronkelijke staat moet terugbrengen. 

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in tegels (badkamer, toilet, keuken) is niet toegestaan in verband met de blijvende schade die dit veroorzaakt.

Mag er een laminaatvloer gelegd worden?

Laminaat is toegestaan, mits er een juiste ondervloer wordt toegepast en het laminaat geschikt is voor vloerverwarming. Omdat de woning wordt verwarmd met een lage temperatuur vloerverwarming, is het belangrijk dat de vloer de warmte goed geleid. Anders gaat er veel energie en warmte verloren. Laat je adviseren door een vloerspecialist bij je keuze voor de juiste vloer en ondervloer.

Wat zijn de voordelen van huren?

Huren is zorgeloos en luxe. Je weet namelijk waar je financieel aan toe bent. Je hebt vaste maandlasten en geen uitgaven voor groot onderhoud. En het risico van waardevermindering van de woning ligt bij de verhuurder. Ook is huren flexibel. Je huurt een woning namelijk voor minimaal 1 jaar, waarna de overeenkomst opzegbaar is per de eerste de van de volgende maand, met 1 maand opzegtermijn.

Daarnaast geniet je van een modern duurzaam huis, met een luxe badkamer en complete keuken met kwalitatieve apparatuur, en lage energielasten. Zonder daar zelf investeringen voor te doen. Is er eens iets stuk en is er een reparatie noodzakelijk? Dan staan wij voor je klaar!

Kwaliteit & voorzieningen
Hoe zijn de wanden en plafonds afgewerkt?

De woonkamer, hal en slaapkamer(s)  worden met behang in een neutrale kleur opgeleverd. De wand boven het tegelwerk in het toilet en de plafonds worden voorzien van wit spuitpleisterwerk. De zolder is niet voorzien van behang.

Hoe is de keuken ingericht en welke apparatuur zit er in?

De keuken heeft een tijdloze uitstraling met witte kasten en een zwart composiet werkblad. De inbouwapparatuur maken de keuken compleet: inductiekookplaat, afzuigkap, vaatwasser, multifunctionele oven met magnetronfunctie en een koel-/vriescombinatie. Je kunt kiezen tussen een hoekopstelling of een rechte opstelling. Dit vind je terug op de plattegronden van de woningen zodra deze beschikbaar zijn.

Hoe is de badkamer ingericht?

De badkamer is luxe uitgevoerd met een ligbad, wasbak, douche en toilet. De vloer en de wanden zijn betegeld.

Hoe wordt de tuin opgeleverd?

De tuin wordt opgeleverd met een erfafscheiding middels een hekwerk aan de zijgrens en een beukenhaag van ca 60cm hoog aan de voorzijde. In de tuin is een houten buitenberging. Aan de achterzijde is een afsluitbare houten poort, met daarnaast een hekwerk voorzien van hedera.

Waar kan ik mijn fiets stallen?

In de tuin staat een berging. De tuin is toegankelijk via een poort. Je kunt je fiets dus in de berging of in je tuin stallen.

Waar kan ik mijn auto parkeren?

Je kunt je auto parkeren in de wijk. Daarnaast zijn er twee hoekwoningen in dit project die een parkeerplaats op eigen terrein hebben.

Duurzaamheid
Hoe energiezuinig zijn de woningen?

De woningen in Wilgenvliet zijn uitermate energiezuinig, ze worden bekroond met een A+++ energielabel. De combinatie van extra isolatie in de kopgevels, een betere luchtdichtheid, triple beglazing, een lage temperatuur vloerverwarming en zonnepanelen zorgt hiervoor. Dit merk doordat je een constante comfortabele temperatuur in de woning hebt, zonder dat je hier hoge stookkosten voor betaalt. Daarnaast dragen de zonnepanelen bij aan een lagere energierekening.

 

Hoe wordt de woning en het water verwarmd?

De woningen zijn aangesloten op warmtenet Arnhem. Hierdoor is er geen fossiele brandstof nodig om de woning en het water te verwarmen. Het warmtenet Arnhem wordt gevoed met restwarmte van afvalverwerker AVR in Duiven en wordt geëxploiteerd door Vattenfall (voorheen Nuon).

In de woning is vloerverwarming toegepast op de begane grond, Lage Temperatuur Verwarming (LTV) radiatoren op de eerste verdieping en de zolder. In de badkamer is een elektrische radiator met een thermostaatklok.